Ikke færdig gæret øl

Ikke færdig gæret øl 

 

En ting du også skal være opmærksom på, er at dit øl er færdig gæret.

 

Ved at øllet ikke er gæret helt færdigt, inden den bliver flasket, sker der det at øllet forsætter med at gære i flasken. Det giver sig udtryk i at i værste fald eksploder flasken, men i langt de fleste tilfælde vil du opleve at øllet forsætter med at skumme ud af flasken når kapselen tages af. Og så er smagen også derefter.

Husk af tage en måling af OG ( Original  Gravity ) inden du tilsætter gæren og så for at være hel sikker på at den er gæret færdig tager du måling igen når der er mere end 5 min. imellem blobbene i gærlåsen kaldet FG ( Finale Gravity ) din FG fremgår af opskriften du brygger.

OG og FG skal du også bruge senere når du skal udregne alkohol procenten på din færdige øl.

 

For meget kulsyre i øllet :

 

Opstår hvis øllet ikke er gæret færdigt eller der er tilsat for meget sukker i flaskerne.

 

Se evt. Introduktion til hjemmebryg

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggers like this: