Hvordan tilføre jeg mere sødme til min øl ?

Hvordan tilføre jeg min øl mere sødme ?

 

Hvis du ønsker at din øl skal være lidt sødere, så er der flere måde du kan gøre det på. Du kan vælge at tilsætte lidt mindre bitterhumle, for på din måde vil din øl fremstå som mere sød. Det skyldes at bitterheden dæmper sødmen i øllet.

 

Du kan også vælge at anvende lidt mere malt eller skifte lidt af basis malten ud med f.eks. Crystal malt eller Munich malt.

 

Du kan også hæve din mæske temperatur lidt. (F. eks 5 grader) hvilket også giver en bedre mæske effektivitet til din øl så du får en højre OG.

 

Hvis du ønsker at din øl skal være lidt sødere i smagen kan du bruge Laktose som er mælkesukker. Laktose er det vi kalder uforgærbar sukker, så den bliver ikke spist op af gæren under gæringsprocessen. Så det laktose du tilsætter, vil blive ved med at søde øllet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggers like this: