Gærstarter

Gærstarter

Hvordan laver jeg en gærstarter ?

En gærstarter skal gerne laves 2 – 3 dage før du skal bruge den.

Til at lave en gærstarter til 25 liter skal du bruge 1 liter vand og 100 g. sukker eller lys spraymalt.

1 liter vand bringes til kogning, når vandet koger tilsættes sukkeret eller spraymalten. Blandningen skal koge i ca. 15 minutter ( husk at holde øje med det da det nemt kan koge over )

Når blandningen har kogt i 15 minutter hældes den over på en ren og steriliseret glas kolbe eller glas krukke, sæt låg eller film over og køl ned til 24° grader, derefter skal gæren tilsættes.

Ryst det godt, så det iltes. Gæren skal bruge ilten til formering.

Find et sted i boligen hvor temperaturen er omkring 24 ° grader ( mindst 20 ° grader ), og stil gærstarteren der.

I løbet af de næste par dage burde du kunne se at gærtarteren begynder at boble, og at der dannes et hvidt lag gær i bunden af gærstarteren.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggers like this: